onsdag 26 maj 2010

Kladdkaka Rocky Road

Med Mia Öhrns kladdkaka som grund har jag ändrat, experimenterat och modifierat och till slut kommit fram till en kladdkaka kladdigare och smarrigare än man nästan tror är möjligt. Extra allt. The American Way.

Kladdkaka Rocky Road
Kaka
3 ägg
2 dl socker
1/2 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
150 g smör
1/3 tub O'hoj kolasås

Topping
2oog mjölkchoklad
Mini marshmallows

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Rör i salt, mjöl, kakao och smält smör. Häll upp i en form med avtagbar kant och bakplåtspapper i botten. Toppa med kolasåsen. Grädda mitt i ugnen i 13 minuter. När kakan svalnat, smält mjölkchokladen och bred ut över kakan. Sprid ut marschmallows över kakan. Tryck till så de fastnar i den smälta chokladen. Servera med vispad grädde.

Kakan kan självklart varieras på olika sätt, med jordnötter istället för marshmallows, eller varför inte både och? Några droppar pepparmyntsolja i smeten och krossade polkagrisar som topping eller med apelsinsmak -apelsinzest och ca 1 msk saft från en apelsin i smeten och citrusströssel på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar